EVEN MIJN EIGEN HAMSTERTJES VOORSTELLEN:15 maart 2024 is Dream Baby's Kalino geboren, een Pearl wildkleur mannetje, ook dit ventje krijgt als we door mogen gaan met het rusje een mooie nieuwe dame als partner.
25-02-24 Dream Babys Kalinojpg

is 19 januari 2024 is Dream Baby's Lo'ak geboren, een merle wildkleur mannetje, ook dit ventje gaat als we door mogen gaan in juli een mooie dame als partner krijgen.
13-02-24 2 dag 25 Dream Babys Loak 21 gramjpg

Connor is geboren in Hoogerheide op 12 juni 2023 en is ook hier komen wonen, een wildkleur mannetje die ontzettend lief is, heel zachtaardig heeft ook tot ik hem op ging halen bij zijn broertje gezeten dat geeft al aan dat er niets slechts in zit. Want rusjes zijn solitaire dieren maar hij vond het prima om langer dan 4 weken bij zijn broertje te blijven.

22-10-23 Connerjpg

Een mannetje geboren bij Yvonne uit twee Dream Baby's Momo en Kiri genaamd Andrusha is bij mij komen wonen.Een pearl blauw wildkleur mannetje geboren op 27 februari 2023. Een heerlijke dikkerd die echt alleen maar eet en slaapt hahahhaah.

13-04-23 1 Andrushajpg

06-10-22 is Dream Baby's Dakarai geboren een stoer ventje zijn kleur is merle wildkleur, inmiddels met pensioen, geniet van graven, slopen en eten.

25-11-22 Dream Babys Dakaraijpg

Op 09-09-2022 zijn er bij Hestia 8 ukken geboren, 1 ervan een wildkleur mannetje blijft hier wonen en gaat zijn papa vervangen. Helaas is zijn papa vroeg overleden omdat mama hem niet meer bij hem wilde en heeft gevochten met hem toen ik niet thuis was.
Zijn naam: Thandewi JR.

31-12-22 1 Thandewi jrjpg

Informatie over de Russische Dwerghamster:

De Russische Dwerghamster komt oorspronkelijk uit Noord-Kazachstan en wordt ook wel de Djoengaarse of Syberische Dwerghamster genoemd. Het diertje wordt ongeveer 7 tot 10cm en weegt 50 tot 65 gram. Een Russische dwerghamster wordt gemiddeld 2 jaar.
Natuurlijk zijn er diertjes die flink ouder worden, heb er zelf 1 gehad die 3 jaar en 8 maanden is geworden, maar helaas zijn er ook hamstertjes die niet eens 1 jaar of net 1 jaar worden.
Het is een van de 5 hamstersoorten die verkocht worden als huisdier.
De Russische dwerghamster is rustiger dan de Roborovski en is gemakkelijk tam te maken, natuurlijk blijft het een nachtdier maar hij vind het niet erg om ook overdag wakker gemaakt te worden. Vaak is het rusje zelf ook actief overdag.
Wel voor korte periodes, dan zoekt hij zijn nestje weer op om te gaan slapen.

Een leuk kenmerk:
De Russische Dwerghamster kan in wintervacht gaan. Sommige rusjes worden zelfs helemaal wit.
Dit gebeurt in de winter en komt doordat de dagen korter worden. Wanneer de hamster te donker staat, minder dan 10 uur daglicht krijgt, dan kan het gebeuren dat je hamstertje helemaal wit wordt.
De fase van wit worden tot weer zijn eigen kleur krijgen duurt ongeveer 165 dagen.
Dieren in wintervacht zijn vaak verminderd vruchtbaar.

                                                               logojpg