EVEN MIJN EIGEN HAMSTERTJES VOORSTELLEN:


Op 18 april 2021 is Dream Baby's Mandisa ( betekend: zoet) geboren, een blauw wildkleur vrouwtje, in augustus ga ik haar koppelen aan een van de ventjes hier en hoop dat er weer mooie ukjes geboren gaan worden.
19-06-21 Dream Babys Mandisajpg

En op 12 maart 2021 is Dream Baby's Alemea geboren ( betekend Kostbaar) een pearl wildkleurtje. Omdat er weer een paar vrouwtjes verhuizen naar knuffeladresjes en ik toch mijn lijn wil voortzetten is zij hier blijven wonen.
19-06-21 Dream Babys Alameajpg


27-10-2020 is Dream Baby's Kofi geboren hij is een pearl blauw wildkleur mannetje, een dikkertje maar oooo zo lief. Hopelijk geeft hij die genen door aan zijn ukken.
03-01-21 Kofi voor websitejpg

Op 12 november heb ik in Spijkenisse 2 merle ventjes opgehaald. Ik had deze tekening niet meer in mijn hamstery en vind dat toch wel heel erg mooi.

Dus zijn bij mij komen wonen Tahir, een merle blauw wildkleur ventje geboren op 09-10-2020
12-11-20 Tahirjpg 
en het tweede ventje Rafiki een merle wildkleurtje ook geboren op 09-10-2020
Rafiki heeft echt een hele mooie witte kraag
12-11-20 Rafikijpg

En dan heb ik nog een mannetje opgehaald bij Hamstery van Puffelen, een blauw wildkleur mannetje die ik de naam Jumaane heb gegeven. Het leuke is dat dit ventje een hele lange stamboom heeft en zelfs nog bloed draagt van mijn allereerste koppeltje Baileys en Husky. Hij is geboren op 05-05-2020

28-06-20 Jumaane vPuffelenjpg

Dream Baby's Abira, zoon van Abidemi die naar een knuffelhuisje is gegaan en Ranako, een pearl blauw wildkleur dr. ro mannetje, geboren 04-05-2020 is ook een blijvertje. Het is echt een evenbeeld van zijn vader.
12-08-20 Abira voor websitejpg

20-09- 2019 is Ranako geboren bij Hamstery van Puffelen, hij is daar groot geworden en ik heb hem op 19 oktober opgehaald, het is een pearl wildkleur ventje en een halve dream baby dus het karakter is weer fantastisch een heel lief ventje. Inmiddels met pensioen en geniet hier van zijn ouwe dag.

22-07-20 3 Ranako nieuwe inrichting bakjpg


Op 03-04-2019 is Lucky Furrs Mister Blue geboren een blauw wildkleur mannetje met een lief karakter die heeft hier de lijn mooi voortgezet. Op dit moment is hij met pensioen en geniet van zijn ouwe dag. 

14-08-19 Mister Blue voor websitejpg

 

Informatie over de Russische Dwerghamster:

De Russische Dwerghamster komt oorspronkelijk uit Noord-Kazachstan en wordt ook wel de Djoengaarse of Syberische Dwerghamster genoemd. Het diertje wordt ongeveer 7 tot 10cm en weegt 50 tot 65 gram. Een Russische dwerghamster wordt gemiddeld 2 jaar.
Natuurlijk zijn er diertjes die flink ouder worden, heb er zelf 1 gehad die 3 jaar en 8 maanden is geworden, maar helaas zijn er ook hamstertjes die niet eens 1 jaar of net 1 jaar worden.
Het is een van de 5 hamstersoorten die verkocht worden als huisdier.
De Russische dwerghamster is rustiger dan de Roborovski en is gemakkelijk tam te maken, natuurlijk blijft het een nachtdier maar hij vind het niet erg om ook overdag wakker gemaakt te worden. Vaak is het rusje zelf ook actief overdag.
Wel voor korte periodes, dan zoekt hij zijn nestje weer op om te gaan slapen.

Een leuk kenmerk:
De Russische Dwerghamster kan in wintervacht gaan. Sommige rusjes worden zelfs helemaal wit.
Dit gebeurt in de winter en komt doordat de dagen korter worden. Wanneer de hamster te donker staat, minder dan 10 uur daglicht krijgt, dan kan het gebeuren dat je hamstertje helemaal wit wordt.
De fase van wit worden tot weer zijn eigen kleur krijgen duurt ongeveer 165 dagen.
Dieren in wintervacht zijn vaak verminderd vruchtbaar.

                                                               logojpg