EVEN MIJN EIGEN HAMSTERTJES VOORSTELLEN:19 januari 2024 is Dream Baby's Lo'ak geboren, een merle wildkleur mannetje, ook dit ventje gaat als we door mogen gaan in juli een mooie dame als partner krijgen.
13-02-24 2 dag 25 Dream Babys Loak 21 gramjpg

7 januari 2024 is Dream Baby's Patrick geboren, vernoemd naar onze zoon die op 7 januari jarig is hihihihihi.
Het is een blauw wildkleur mannetje en als we na juli nog door mogen gaan met de russische dwerghamster dan krijgt hij in augustus een mooi vrouwtje als partner.
29-01-24 4 dag 22 blauw wildkleur man 24 gramjpg

Op 23 november is Dream Baby's Nadege geboren, een lief merle blauw wildkleur vrouwtje. Zij is hier blijven wonen.
06-01-24 Dream Babys Nadegejpg

Bij Marika van De Russische dwerghamster is op 16 november 2023 een nestje geboren en daar heb ik een wildkleur vrouwtje van overgenomen. Deze uk heet Shakina wat schoonheid betekend.
02-01-24 Shakinajpg

11 november 2023 is Dream Baby's Lenya geboren, een verrassing want ze is geel wildkleur en dat betekend dat ze robijnoogjes heeft, papa en mama hebben gewoon zwarte oogjes, maar dragen voor de kleur robijn. Er worden niet zo heel veel van deze kleur geboren, ze hebben altijd hele mooie pasteltinten. De oogjes zien er altijd roder uit op de foto maar dat komt door de flits.
27-12-23 yelenajpg

8 november is Dream Baby's Yelena geboren, ze is een merle wildkleur vrouwtje en blijft hier wonen.
02-01-24 Yelenajpg

4 september 2023 is Dream Baby's Maiara geboren, zij is een merle blauw wildkleur vrouwtje en krijgt tzt ook een partner uit Hoogerheide namelijk Connor. Zij is een heel zachtaardig vrouwtje en houdt van knuffelen.
Mag binnenkort verhuizen naar een knuffeladresje.
22-10-23 Maiarajpg

Connor is geboren in Hoogerheide op 12 juni 2023 en is ook hier komen wonen, een wildkleur mannetje die ontzettend lief is, heel zachtaardig heeft ook tot ik hem op ging halen bij zijn broertje gezeten dat geeft al aan dat er niets slechts in zit. Want rusjes zijn solitaire dieren maar hij vond het prima om langer dan 4 weken bij zijn broertje te blijven.
22-10-23 Connerjpg

Op 6 juni 2023 is er in Hoogerheide een nestje geboren van 2 Dream Baby's die daar zijn gaan wonen, en daarvan heb ik Lilith meegenomen.
Een blauw wildkleur vrouwtje. Mag verhuizen naar een knuffeladresje
07-10-23 Dream Babys Lilithjpg

Een mannetje geboren bij Yvonne uit twee Dream Baby's Momo en Kiri genaamd Andrusha is bij mij komen wonen.

Een pearl blauw wildkleur mannetje geboren op 27 februari voor hem heb ik straks weer een mooi vrouwtje beschikbaar om de lijn voort te zetten.
13-04-23 1 Andrushajpg


Woensdag 15 maart hebben we een rit gemaakt naar Hoogeveen, naar Marika, van De Russische Dwerghamster en daar hebben we een mooi wildkleur mannetje opgehaald. Dit ventje is geboren op 1 februari 2023. Zijn naam is Zuberi. Het is een heel mooi en lief ventje die hier in de Hamstery zal worden gekoppeld aan een mooi dametje en hopelijk geeft dat weer mooie, gezonde en lieve ukken.
06-01-24 Zuberijpg

06-10-22 is Dream Baby's Dakarai geboren een stoer ventje zijn kleur is merle wildkleur, omdat Rafiki inmiddels met pensioen is gaat Dakarai het tzt overnemen. 
25-11-22 Dream Babys Dakaraijpg

Op 09-09-2022 zijn er bij Hestia 8 ukken geboren, 1 ervan een wildkleur mannetje blijft hier wonen en gaat zijn papa vervangen. Helaas is zijn papa vroeg overleden omdat mama hem niet meer bij hem wilde en heeft gevochten met hem toen ik niet thuis was.
De uk krijgt de naam Thandewi JR.
31-12-22 1 Thandewi jrjpg


18 april 2022 is Dream Baby's Balder geboren een merle blauw wildkleur mannetje.
Een deugniet die graag keukenrollen sloopt hahahha

14-09-22 Dream Babys Balderjpg

Op 9-03-2022 is Abeeku geboren ook een Dream Baby, hij is een blauw wildkleur mannetje en komt het stalletje versterken want de heren raken al behoorlijk op leeftijd.

18-08-22 Abeekujpg

Informatie over de Russische Dwerghamster:

De Russische Dwerghamster komt oorspronkelijk uit Noord-Kazachstan en wordt ook wel de Djoengaarse of Syberische Dwerghamster genoemd. Het diertje wordt ongeveer 7 tot 10cm en weegt 50 tot 65 gram. Een Russische dwerghamster wordt gemiddeld 2 jaar.
Natuurlijk zijn er diertjes die flink ouder worden, heb er zelf 1 gehad die 3 jaar en 8 maanden is geworden, maar helaas zijn er ook hamstertjes die niet eens 1 jaar of net 1 jaar worden.
Het is een van de 5 hamstersoorten die verkocht worden als huisdier.
De Russische dwerghamster is rustiger dan de Roborovski en is gemakkelijk tam te maken, natuurlijk blijft het een nachtdier maar hij vind het niet erg om ook overdag wakker gemaakt te worden. Vaak is het rusje zelf ook actief overdag.
Wel voor korte periodes, dan zoekt hij zijn nestje weer op om te gaan slapen.

Een leuk kenmerk:
De Russische Dwerghamster kan in wintervacht gaan. Sommige rusjes worden zelfs helemaal wit.
Dit gebeurt in de winter en komt doordat de dagen korter worden. Wanneer de hamster te donker staat, minder dan 10 uur daglicht krijgt, dan kan het gebeuren dat je hamstertje helemaal wit wordt.
De fase van wit worden tot weer zijn eigen kleur krijgen duurt ongeveer 165 dagen.
Dieren in wintervacht zijn vaak verminderd vruchtbaar.

                                                               logojpg